MENÜ

Beltéri díszlécek felszerelése


 

Beépítéshez szükséges szerszámok:

 • -mérőszalag, ceruza

 • -csapózsinór

 • -gérvágó láda, lécek 90 és 45 fokos szögeinek vágásához

 • -fűrész, aprófogú, bármelyik barkácsfűrész megfelel

 • -tapéta vágó szike

 • -ragasztó kinyomó pisztoly és ragasztó

 

Díszlécek méretre vágása, sarkok kialakítása: A szerelés folyamán amikor egész szál léc számára már nem elegendő a hely, akkor kerülünk szembe a vágás problémájával. Mérjük meg az adott szakaszt, és számoljunk le belőle 2-3 mmt, hogy a díszléc könnyedén beférjen a helyére.Léc végének egyenes vágása esetén fektessük a díszlécet a gérvágó ládába, jelöljük rá a kívánt méretet, majd szorítsuk a láda valamelyik függőleges oldalához, így biztosítani tudjuk a pontos, merőleges vágást.Kétféle sarok kialakításával lehet dolgunk a szerelés során, valamint ha karnistakarást szeretnénk kialakítani.

 


Belső sarok kialakítása:
ezek a sarkok általában 90 fokosak, de lehetnek ettől eltérőek is, ilyenek a karnistakarásnál a fal felé eső sarkok is. Ebben az esetben díszlécünket helyezzük a gérvágó ládába úgy, hogy a mennyezet felé eső része kerüljön alulra, tehát fordítsuk fejtetőre, a díszléc oldalfalra kerülő részét szorítsuk a láda függőleges oldalához és a 45 fok jelölésű átlóban vágjuk el a fűrésszel. Ezzel a sarok egyik fele el is készült. A sarok másik felének kialakításához a ládába helyezés után vágjuk el a másik 45 fokot jelző átlónál a díszlécet. Ha a két vágott élt összepasszítjuk, az pontosan a fal sarkába fog illeszkedni.


Külső sarkok kialakítása: ilyenek a falsarkoknál, éleknél, karnistakarásnál, szögletes oszlopoknál fordulnak elő. A teendőnk ugyan az mint az előző esetben, a belső sarkok kialakításánál, csak a díszléc másik felére lesz szükségünk.Ezért érdemes a sarkok vágásakor a maradék, leeső részt félretenni, mert megspórolhatunk vele egy vágást, hiszen egy vágással egyszerre kapunk egy külső és egy belső sarok egyik illetve másik felét. Nem 90 fokos sarok esetén a sarkok szögének megfelezésével tudjuk a toldást megfelelően elkészíteni.


Díszlécek ragasztása: Nyomjuk a ragasztót a kinyomó pisztoly segítségével a díszléc széleire, valamint a végekre a pontos illeszkedéshez.. Holkerléc esetében a falhoz és a mennyezethez csatlakozó szélekre, karnistakarásnál csak a mennyezettel érintkező felületre vigyük fel a ragasztót. Helyezzük a lécet a kijelölt vonalra, majd erőteljesen nyomjuk rá a felületre. Esetleg ha szükséges igazítsuk meg, hogy pontosan az adott helyre kerüljön. Görbe, egyenetlen fal esetében ne nyomjuk rá a lécet, mert ez esetben felveszi a fal görbeségét, onkább hagyjuk hogy elálljon tőle, így a léc egyenes marad. Nem baj ha lyukak, rések maradnak a fal és a léc közötta tömítéssel és fugázással ezek a rések eltüntethetők.


Díszlécek fugázása: A kialakult réseket a falnál, mennyezetnél, töltsük ki ragasztóval, majd vizes ujjal húzzuk el simára a felületét. A felesleges ragasztót a falról, valamint az ujjunkról nedves szivaccsal vagy ruhával távolítsuk el a munka végzése során folyamatosan, a friss ragasztót könnyebben távolítjuk el mint a már megszáradt, megkötöttet.


Festés: A ragasztó száradása után ellenőrizzük a festendő felületet, hogy megfelelő-e, amennyiben szükséges további fugázással, csiszolással, javítsuk ki megfelelőre. Először a díszlécet fessük le a kívánt színre bármely beltéri vízzel higítható festékkel, majd következhet a falfelületek festése. Végül a festék száradása után ha a falfesték helyenként ráfolyt a díszlécre, javítsuk ki vékony ecsettel a díszléc festését.


El is készültünk, reméljük elégedett lett a végeredménnyel, és sikerült szebbé varázsolnia otthonát!

Hírek

 • Ingyenes kiszállítás
  2010-06-17 14:54:30

   

  csomag.jpg

  Webáruházunkban megrendelt termékeinket
  15.000
  Ft
  értékhatár felett díjmentesen szállítjuk házhoz!
  Csomagjainkat a MEDVE Trans futárszolgálat kézbesíti, a rendelést követően akár már másnap kézben tarthatja a megrendelt termékünket.

 • Webáruház
  2010-01-08 14:27:20

  Látogasson el a webáruházunkba, ahol széles termékkínálattal állunk rendelkezésére!

  www.díszléc.com

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

Asztali nézet